LA NOSTRA HISTÒRIA

Let’s Chat Assistencia

Let’s Chat va néixer l’any 2017 fruit de l’experiència  recollida dels serveis d’addiccions de GRUP ATRA i la detecció de necessitats específiques per a la població adolescent i jove amb pràctiques d’ús, abús o dependència a conductes potencialment addictives.

EL PROGRAMA

El programa es dissenya amb base a les característiques de la població diana, sent un programa flexible, d’accés immediat i que ofereix atenció a la diversitat de gènere, cultura, raça i condició lligada a la salut mental. S’inicia així el programa amb l’oferta d’atenció psicològica i socioeducativa gratuïta per a joves i adolescents des d’un enfoc comunitari i digital de màxima proximitat.

Amb els 4 anys d’activitat preventiva el programa ha crescut exponencialment. L’any 2019 s’amplia l’equip de professionals i s’inicia tota una línia d’oferta d’activitat preventiva sobre eines digitals i consum de drogues mitjançant xarxes socials i càpsules de prevenció. Paral·lelament s’obre el canal d’Instagram @lets_chat_joves, i s’amplia el servei d’atenció per WhatsApp, oferint servei les 24 hores del dia els 7 dies de la setmana.
Amb vocació de donar servei al territori, s’ofereixen càpsules de prevenció per a la xarxa formal i no formal d’atenció a adolescents i joves i càpsules preventives per a famílies. Aquestes activitats es diferencien per a la seva capacitat dinamitzadora i participativa. Facilitant espais de debat i construint entorns de reflexió sobre els mandats de gènere en els usos dels entorns digitals i les drogues.

L’OBSERVATORI

L’any 2020 el programa es manté a l’alça i l’equip creix, amb noves propostes innovadores i col·laboratives. S’inicia l’Observatori, que té com a objectiu recollir les pràctiques més habituals sobre entorns digitals i drogues en població jove, i ho fa amb itineraris a peu de carrer. Localitzant grups de joves i interaccionant amb elles per a recollir la informació i construir espais de debat on incidir en la prevenció i l’ús responsable. Així com la socialització de gènere en els usos de les eines digitals i les drogues.”

Let’s Chat Assistencia

 “Let’s Chat!” compta amb el suport del Departament de Salut i del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. Pretén, des d’un enfoc  comunitari, ser un programa proper a les persones joves i a les seves famílies pel que fa a la prevenció, detecció i atenció en matèria de TIC i drogues o altres conductes potencialment addictives.

Let's Chat Assistencia Generalitat

L’EQUIP

Let’s Chat Assistencia

El nostre equip està format per un grup de psicòlogues especialitzades en la salut mental i les addiccions, la intervenció comunitària i la prevenció de riscos i plaers lligats al consum de substàncies i d’eines digitals.

Let's Chat Assistencia

SANDRA RIBAS

Psicòloga i coordinadora del programa LET’S CHAT, amb més de 18 anys d’experiència treballant en els àmbits de la salut mental i les addiccions. Formada en psicologia clínica i en teràpia familiar sistèmica.

Entusiasta de la muntanya i el fons marí, gaudeix especialment escoltant música i ballant, ja sigui a casa amb pijama o en concerts i trobades multitudinàries.

Let's Chat Assistencia

QUERALT VILANÓ

Psicòloga amb formació especialitzada en drogodependències, amb experiència en prevenció de la salut i les addiccions.

Li diuen cul inquiet perquè no para mai, sempre està pensant plans per fer i llocs per descobrir, i és que li encanta viatjar, conèixer altres cultures i maneres de viure. De fet, sempre té a prop una càmera de fotos per fotografiar el món!

Let's Chat Assistencia

LAURA DALMASES

Psicòloga amb formació especialitzada en neuropsicologia, amb experiència en l’acompanyament de dones usuàries de drogues, en reducció de danys i atenció en violències sexuals en context d’oci nocturn.

Ballarina de dansa del ventre, també utilitza altres elements com el vel de seda, ventalls de plomes i instruments de foc. Li encanta dibuixar i pintar, i portar la seva gossa a descobrir racons desconeguts.